Jutarnji list: Wunenberger jest izjavio da je moguća odgoda avisa

Jutarnji list: Wunenberger jest izjavio da je moguća odgoda avisa
ŠEF Delegacije Europske komisije Jacques Wunenburger je u razgovoru za Jutarnji list uistinu izjavio da je moguća odgoda objave avisa o Hrvatskoj, stoji u priopćenju tog zagrebačkog lista koji je dostavljen Hini nekoliko sati nakon što je Wunenburger javno demantirao tu svoju izjavu.

U razgovoru što ga reporterka Jutarnjeg lista Sanja Simić vodila sa šefom Delegacije EK u Hrvatskoj, Wunberger je doslovno izjavio da će "Komisija radije odgoditi objavu avisa, dok ne bude u poziciji da izda pozitivan avis", navodi se u priopćenju Jutarnjeg.

Jutarnji list raspolaže s vrpcom razgovora koju je spreman ponuditi HTV-u te je uživo preslušati zajedno s Wunenburgerom, dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nadalje, stoji u priopćenju, Wunenburger je autorizirao tekst u kojemu stoji izjava da će Komisija odgoditi avis.

"Stoga smatramo posve bespredmetnim, netočnim i politički krajnje nekorektnim pokušaj veleposlanika Wunenburgera da demantira naslov u Jutarnjem listu od srijede 31. ožujka koji glasi Moguća odgoda avisa", piše u priopćenju Jutarnjeg i dodaje se da je vidljivo da je naslov doslovni citat Wunenburgerove rečenice iz razgovora.

Wunenburger je ranije demantirao članak objavljen u Jutarnjem listu na temelju intervjua s njim, u kojem je rekao da bi Europska komisija mogla odgoditi objavu avisa dok se ne utvrde pozitivni pomaci u političkim pitanjima, ponajprije u suradnji s Haškim sudom, jer želi imati podlogu za objavu pozitivnog mišljenja.

"To nije istina, bio sam iznenađen tim naslovom, koji je nepošten jer ne odražava bit razgovora. Ništa se nije promjenilo u stajalištu Europske komisije i dalje namjeravamo objaviti avis u proljeće", rekao je Wunenburger, ne navodeći nikakav precizniji rok osim da "proljeće traje do lipnja".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara