Kanadski avion tijekom leta ostao bez pilota zbog zaglavljenih vrata

Kanadski avion tijekom leta ostao bez pilota zbog zaglavljenih vrata

KANADSKI pilot koji je upravljao zrakoplovom Air Canada Jazza na liniji između Ottawe i Winnipega zaglavio se sa krive strane vrata kokpita, nakon što je otišao na WC.

Putnici u avionu nisu mogli vjerovati onome što su vidjeli; posada je razvaljivala vrata i pokušavala napraviti put kapetanu do kokpita. Srećom nije bilo nikakvih posljedica, budući da je kontrolu preuzeo kopilot, što je uobičajeno u takvim situacijama.

U avionu Bombardier CRJ-100, koji je vozio 50-ak putnika, pilot je otišao na WC-u u stražnjem dijelu aviona, pola sata prije slijetanja. Nakon što je shvatio kako je ostao zatočen u putničkom dijelu, počeo je bjesomučno lupati po vratima te zvati u pomoć, a posada je uspjela razvaliti vrata i pustiti ga unutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica aviokompanije je objavila kako je kopilot mogao sam spustiti avion, te da život putnika nije doveden u opasnost.

"Zaglavljivanje vrata je rijedak događaj, a ovo je prvi puta da se s tako nečim susrećemo. Posada je odlično reagirala, a sigurnost naših putnika nije bila kompromitirana." - kazala je glasnogovornica Air Canade Jazza Manon Stutart.

Kako je javio BBC, putnici su ostali mirni za vrijeme incidenta, te nije došlo do panike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara