54.224.99.70 US
 

Kaos na cestama prema moru

Piše:
subota, 19.7.2003. 12:05
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

PROMET prema moru odvija se vrlo otežano. Na autocesti Zagreb-Karlovac vozi se u koloni, koja je jutros bila duga 27 kilometara. HAK poziva vozače da na nekoliko sati odgode putovanja prema jugu.

Oko 12, 30 sati kolana na autocesti Zagreb - Karlovac smanjila se na 3 kilometara.

Nešto iza 12 sati bili su otvoreni svi ulazi na naplatnim kućicama, a vozila su propuštla bez naplaćivanja cestarine. Rampe su se ponovno spustile u 12,35 sati.

Kroz Karlovac i državnom cestom D1 prema Plitvicama i Splitu i dalje se vozi u koloni brzinom od 20-tak kilometara na sat. Povremeno dolazi do zastoja zbog uključivanja ili isključivanja vozila u promet na odmorištima i uz ugostiteljske objekte.

Najveći je problem na području Rakovice prema Plitvičkim jezerima gdje kolona automobila gotovo stoji. Tijekom jutra vozilo se brzinom od 5 do 10 km/h, a bilo je i zastoja.

Zbog prometnog čepa na Plitvicama policija preporučuje vozačima koji kreću za srednju Dalmaciju da prije Karlovca skrenu na odvojak za Rijeku i koriste dionicu Vukova Gorica-Bosiljevo-Mala Kapela, zatim državnu cestu D23 do Žute Lokve, a potom Otočac-Gospić-Gračac. Kod Gračaca se ponovo može uključiti na D1.

Iz HAK-a mole vozače da u slučaju prometne nesreće u kojoj je nastala materijalna šteta maknu vozila s kolnika do dolaska prometne policije kako bi omogućili bolju protočnost prometa.

Otežan promet posljedica je i velikog priljeva vozila, ali i tri lančana sudara koja su se dogodila noćas na autocesti, kažu u karlovačkoj policiji.

U jednom od njih koji se dogodio u 3,10 sati na 38. kilometru poginula je slovačka državljanka.

U noćnim satima na području Karlovca dogodile su se prometne nezgode kod autobusnog kolodvora i u Tušiloviću.

Na jadranskoj turističkoj cesti i na cestama koje od graničnih prijelaza u Istri vode prema jugu, promet je razmjerno pojačan ali teče bez dužih zastoja.

Danas od pet do 14 sati na važnijim cestama zabranjen je promet teretnim vozilima čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 tona.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom putnički je promet gust na ulazu u zemlju, osobito na GP Macelj i Bregana, kao i na prijelazima u Istri i na riječkom području. Na GP Bajakovo kolona vozila na izlazu duga je oko 3 kilometra.

Trajektni je promet redovit na svim linijama. Na trajektnom pristaništu Jablanac za Rab čeka kolona vozila duga oko 1 km. Na liniji Prizna-Žigljen za Pag trenutno plovi 5 trajekata, a kolona vozila koja čeka na ukrcaj duga je oko 1,5 km.


Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije