Kina planira slanje astronauta na Mjesec

KINA planira ne samo poslati čovjeka u svemir, već i astronaute na Mjesec, izjavio je visoki kineski dužnosnik čiju izjavu u nedjelju prenose kineski mediji.

"Kina će u budućnosti spuštati ljude na Mjesec", rekao je pomoćnik tajnika Komisije za znanost, tehnologiju i nacionalnu obrambenu industriju Wang Shuquan. Prije toga, rekao je, Kina će postati treća zemlja koja će lansirati svemirske letjelice s posadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On nije rekao kada će biti lansirana prva kineska letjelica s posadom, ali hongkonški list WenWeiPo javio je u srijedu, pozivajući se na izvore bliske kineskoj vladi, da će se to dogoditi "neposredno nakon" plenarne sjednice Komunističke partije Kine, koja se treba završiti 14. listopada.

Drugi hongkonški list, TaKungPao javio je u nedjelju da je skupina kineskih astronauta nedavno stigla u bazu za lansiranje raketa u Jiuquanu, u sjeverozapadnom dijelu Kine, kako bi trenirali u letjelici Shenzou, koja je imala već četiri uspješna probna leta bez posade.

Inozemni stručnjaci procjenjuju da bi Kina mogla ubrzati svoj svemirski program i samostalno izgraditi svemirsku postaju u orbiti oko Zemlje do 2008.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara