KONSTITUIRAN UPRAVNI ODBOR FONDA HRVATSKIH BRANITELJA

Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji danas je održao konstituirajuću sjednicu kojom je predsjelala potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, priopćilo je Ministarstvo.

Sjednici su nazočili članovi Upravnog odbora Fonda iz redova braniteljskih udruga - Đuro Dečak, Tomislav Merčep, Ivan Posilović i Petar Lovrić, te predstavnici Ministarstva gospodarstva i Hrvatskog sabora Ivan Bračić i Josip Dakić.

Ministrica Kosor upoznala je članove Upravnog odbora s dosadašnjim aktivnostima u dodjeli besplatnih dionica i udjela u trgovačkim društvima hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Imenovane su stručne skupine za provedbu Zakona o Fondu hrvatskih branitelja i izradu Registra hrvatskih branitelja koji će biti ujedno i registar ovlaštenika Fonda hrvatskih branitelja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Kosor je kao jednu od prioritetnih zadaća Upravnog odbora postavila raspisivanje javnog naječaja za izbor trgovačkog društva za upravljanje Fondom.

Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Upravnog odbora Fonda, a za tajnika Fonda imenovan je Tomislav Ivić, državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xtr ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara