Koprivnica: saborski Odbor za turizam
Tekst se nastavlja ispod oglasa
NA PROŠIRENOJ sjednici saborskog Odbora za turizam rečeno je da Hrvatska mora voditi jednu i jedinstvenu turističku politiku, bez podjele na morski i kontinentalni turizam, pa tomu treba usmjeriti i nove zakone o turizmu i ugostiteljstvu koji su još u fazi predlaganja, kada se u širokoj javnoj raspravi može na njih utjecati.
Sjednica je pod predsjedanjem Ante Markova održana danas u Koprivnici zajedno s dužnosnicima Koprivničko-križevačke županije, Županijske turističke zajednice i Hrvatske obrtničke komore. Komora je organizator 17. susreta ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske koji su danas počeli u Koprivnici s oko 300 sudionika, pa je ta prigoda, po riječima Ante Markova, iskorištena za održavanje sjednice saborskog Odbora za turizam u Koprivnici.
Najavljujući donošenje novih zakona, Markov je istaknuo da bi oni trebali pospješiti povezivanje svih komplementarnih djelatnosti koje mogu pridonijeti oblikovanju hrvatske turističke ponude kao zaštićenog proizvoda. Jedna je od tih djelatnosti proizvodnja i prerada hrane koja na domaćem turističkom tržištu donosi prihod od oko 2 milijarde dolara.
Koprivničko-križevački župan Josip Friščić spomenuo je kao pozitivan primjer koprivničku prehrambenu industriju, koja proizvodi čak preko tisuću proizvoda za potrebe turizma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Stjepan Šafran, pohvalivši mjere za poticanje poduzetništva u turizmu i ugostiteljstvu, upozorio je da "sve poništava zakonska odredba o nula promila alkohola za vozače", koja, po njemu, "donosi nepopravljivu štetu turizmu i ugostiteljstvu". Prema jednoj anketi Hrvatske obrtničke komore, kazao je, gotovo dvije trećine ugostitelja u Istri trpi štetu zbog sve većeg pada vikend-gostiju iz Italije koji sve češće odlaze na ručkove i večere u Sloveniju.
(Hina) xon ydd
Sjednica je pod predsjedanjem Ante Markova održana danas u Koprivnici zajedno s dužnosnicima Koprivničko-križevačke županije, Županijske turističke zajednice i Hrvatske obrtničke komore. Komora je organizator 17. susreta ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske koji su danas počeli u Koprivnici s oko 300 sudionika, pa je ta prigoda, po riječima Ante Markova, iskorištena za održavanje sjednice saborskog Odbora za turizam u Koprivnici.
Najavljujući donošenje novih zakona, Markov je istaknuo da bi oni trebali pospješiti povezivanje svih komplementarnih djelatnosti koje mogu pridonijeti oblikovanju hrvatske turističke ponude kao zaštićenog proizvoda. Jedna je od tih djelatnosti proizvodnja i prerada hrane koja na domaćem turističkom tržištu donosi prihod od oko 2 milijarde dolara.
Koprivničko-križevački župan Josip Friščić spomenuo je kao pozitivan primjer koprivničku prehrambenu industriju, koja proizvodi čak preko tisuću proizvoda za potrebe turizma.
Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Stjepan Šafran, pohvalivši mjere za poticanje poduzetništva u turizmu i ugostiteljstvu, upozorio je da "sve poništava zakonska odredba o nula promila alkohola za vozače", koja, po njemu, "donosi nepopravljivu štetu turizmu i ugostiteljstvu". Prema jednoj anketi Hrvatske obrtničke komore, kazao je, gotovo dvije trećine ugostitelja u Istri trpi štetu zbog sve većeg pada vikend-gostiju iz Italije koji sve češće odlaze na ručkove i večere u Sloveniju.
(Hina) xon ydd
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati