Maček: protiv Keserice nema kaznenih prijava

GLASNOGOVORNIK Vlade Ratko Maček opovrgnuo je danas medijske tvrdnje da je protiv pomoćnika ministra zdravstva i socijalne skrbi Dragutina Keserice podignuta kaznena prijava.

Protiv Keserice nema nikakvih kaznenih prijava, to je provjereno, izjavio je Maček.

Vladin glasnogovornik navodi da su u iznimno brzom tempu ustroja ministarstava proceduralne pogreške moguće, ali da je Vlada premijera Ive Sanadera takve pogreške odmah ispravila.

Keserica nije ni bio takav slučaj, ustvrdio je Maček.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki mediji danas donose napise da je protiv Keserice podignuta kaznena prijava zbog novčanih malverzacija, a bivši ministar rada i socijalne skrbi SDP-ovac Davorko Vidović je, kako prenosi jedna dnevna novina, "potvrdio da je 2003. Državnom odvjetništvu podnio kaznene prijave protiv desetak ljudi u sustavu socijalne skrbi zbog zlouporaba poreznog novca i da je među njima bila i kaznena prijava protiv Dragutina Keserice".

Keserica, za isti list tvrdi "da se protiv njega ne vode nikakvi kazneni postupci" i da ga takvim informacijama "žele diskvalificirati oni koji su ga 2000. smijenili s mjesta ravnatelja Centra za socijalnu skrb Zagreba".

Pomoćnikom ministra zdravstva Keserica je imenovan na posljednjoj Vladinoj sjednici u Splitu.

U Državnom odvjetništvu navode da nemaju informaciju postoji li kaznena prijava protiv Keserice. Objašnjavaju da ukoliko je podnesena, takva prijava može biti na općinskom ili županijskom državnom odvjetništvu te da glavno Državno odvjetništvo nema umreženu bazu svih prijava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara