MasterCard osniva OneSMART Club

MASTERCARD International pokrenuo je program pod imenom OneSMART™ Club u Europi. Cilj ove inicijative je poticanje i podupiranje razvoja poslovnih rješenja baziranih na tehnologiji chipa.

Osnivanje prvog europskog OneSMART Club-a, koje pokriva područje srednje i istočne Europe, proslavljeno je u Pragu. Financijske ustanove iz šest zemalja – Hrvatske, Republike Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije –  najavile su potporu udruženju, kao i veći broj prodavača chip tehnologije.

Globalno, OneSMART Club je uveden početkom ove godine. (Slični MasterCard OneSMART Club-ovi već s uspjehom djeluju u Tajvanu,  Maleziji i Novom Zelandu.)

Svaki OneSMART Club osmišljen je tako da pomogne MasterCardovim klijentima u korištenju EMV chip infrastrukture kroz uporabu poslovnih rješenja s dodanom vrijednošću na bazi chip tehnologije. Prvi europski OneSMART Club inicijalno će se usredotočiti na sljedeće zadatke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
- OneSMART MasterCard autorizacija – omogućuje visoku razinu sigurnosti u online kupovini i bankarskom poslovanju izvan poslovnice

- OneSMART MasterCard Web – omogućuje korisnicima kartica sigurnu pohranu i kontrolu nad osobnim podacima (poput imena, adresa, URL adresa, lozinka) na chipu smart kartice

- OneSMART MasterCard predautorizacija – novo platežno rješenje na bazi chipa, prikladno za nova tržišta i plaćanja off-line

"Nova, EMV chip infrastruktura ubrzano se razvija u Europi i otvara nove poslovne mogućnosti, što olakšava našim klijentima diferencijaciju njihove ponude za korisnike kartica," izjavio je Fikret Ates, potpredsjednik odjela za Product Management pri MasterCard’s Chip Centre of Excellence.

"OneSMART Club udruženja na raznim europskim tržištima osnivaju se s namjerom da djeluju poput katalizatora, koji pomažu pretvoriti spomenuta poslovna rješenja u održive, profitabilne kartične programe," dodao je Ates.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara