54.162.121.80 US
 

Merkur osiguranje: "Sigurnost...od prvog koraka"

Piše:
utorak, 20.4.2004. 16:00
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

MERKUR OSIGURANJE d.d. Zagreb objavilo je poslovne rezultate za 2003. koji iskazuju porast premije od 9,7%, od čega 11,6% na životnim, a 0,4% na neživotnim osiguranjima. U 2003. Merkur osiguranje je povećalo broj polica osiguranja za 14,2% (sa 116.097 na 132.597).

Ukupna dobit u prošloj poslovnoj godini prije oporezivanja iznosila je 18,007 milijuna kuna, dok je čista dobit nakon oporezivanja iznosila 14,376 milijuna kuna.

Dobit namijenjena osiguranicima, dana 31.12.2003., iznosila je 23,1 milijuna kuna što je 4,2 milijuna više nego 2002. godine. Istovremeno su sniženi troškovi poslova osiguranja za 3,5% i povećani prihodi iz ulaganja kapitala za 57%.

Predsjednik Uprave Merkur osiguranja d.d., gospodin Darko Cesar, komentirao je prethodnu poslovnu godinu: "Izuzetno smo zadovoljni prošlogodišnjim poslovanjem i činjenicom što i dalje nastavljamo stalni trend rasta od 1996. kada smo počeli s radom na hrvatskom tržištu. Ponosan sam što konstantno radimo na unaprijeđenju svog poslovanja i što svojim osiguranicima nudimo dodatne pogodnosti u vidu call centra, putem direct mailinga i web stranice na kojoj mogu saznati sve novosti o Merkur osiguranju te online uplatiti putno zdravstveno osiguranje. Merkur osiguranje d.d. će i u budućnosti koristiti sve prednosti napretka tehnologije kako bi bilo što dostupnije svojim sadašnjim i budućim klijentima."

Merkur osiguranje d.d. uspješnu je poslovnu godinu zaokružilo i otvaranjem nove poslovnice u Puli, kojom je svoje usluge učinilo kvalitetnijima i dostupnijima korisnicima i agentima iz Istre. I u 2004. planira se proširenje mreže Merkur osiguranja d.d, daljnja edukacija agenata, te brojne aktivnosti kojima Merkur osiguranje želi nagraditi postojeće i privući nove osiguranike.

Član uprave, gospodin Milan Krizmanić, izjavio je u povodu objavljivanja poslovnih rezultata: "U poslovnoj godini 2003. ostvaren je premijski prihod od 206,0 mil. kuna što je 18,7 mil. kuna više nego 2002. godine. Od toga je životno osiguranje poraslo za 18,1 mil kuna."

Merkur osiguranje d.d. osnovano je u Zagrebu u siječnju 1996. godine. Osnivač i 100% vlasnik Merkur osiguranja je Merkur Versicherung Ag. iz Graza, jedno od najstarijih europskih osiguravajućih društava.

U svojoj ponudi sadrži životna i neživotna osiguranja. Uredi Merkur osiguranja posluju u sedam najvećih hrvatskih gradova (Zagreb, Čakovec, Osijek, Pula, Varaždin, Split, Rijeka), a ostatak Hrvatske pokriva izuzetno dobro razvijena mreža agenata.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije