Milovanović: Ratko Mladić se trebao predati prije 10 godina

Milovanović: Ratko Mladić se trebao predati prije 10 godina

RATNI načelnik Glavnog stožera Vojske Republike Srpske i bivši ministar obrane RS, general u mirovini Manojlo Milovanović izjavio je da zamjera svojem nekadašnjem zapovjedniku, a danas haaškom optuženiku, generalu Ratku Mladiću, što se još prije 10 godina nije predao međunarodnom tribunalu za ratne zločine, izvješćuju banjalučke Nezavisne novine od utorka.

"Zamjeram mu što nije otišao u Haag prije deset godina jer bi tako zaštitio sve nas koji smo bili oko njega. Vjerujem da je 17 visokih oficira i generala otišlo u Haag zato što Mladić nije tamo", rekao je Milovanović izrazivši nevjericu prema tvrdnjama u nekim medijima kako je Mladić postigao sporazum po kojem će se dragovoljno predati haškome Tribunalu uz naknadu od pet milijuna američkih dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On bi se prije ubio nego otišao u Haag. To je obećao još prije deset godina kada je protiv njega podignuta optužnica. Tada je kazao da neće živ otići", kazao je Milovanović Nezavisnim novinama komentirajući takve navode.

Dodao je kako je s Mladićem 13 godina radio u Makedoniji, a pet godina mu je bio zamjenikom te da ovaj navodno "nikada ne bi uzeo novac i tako prodao svoju obitelj, narod i karijeru".

Milovanović ipak priznaje kako nije siguran da njegov bivši pretpostavljeni nije promijenio mišljenje dodajući da Mladića nije vidio devet godina, da se "ljudi mijenjaju", a da je on "čudna ličnost i možda se u međuvremenu promijenio".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara