54.80.103.120 US
 

Ministar kulture Vujić primio veleposlanike akreditirane u Hrvatskoj

Piše:
utorak, 9.9.2003. 11:57
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U POVODU dviju konferencija na razini ministara kulture koje će se u listopadu održati u Opatiji ministar kulture Antun Vujić primio je danas 36 veleposlanika i predstavnika veleposlanstava akreditiranih u Hrvatskoj.

Riječ je o konferenciji - Međunarodne mreže za kulturne politike (INCP) koja će se održati od 16. do 19. listopada i konferenciji Vijeća Europe od 20. do 22. listopada .

Tema konferencije Međunarodne mreže za kulturne politike je odnos kulture i razvitka u okviru koje će se raspravljati o financiranju kulture, o kulturnoj različitosti i o medijima. Posebna pozornost bit će posvećena Konvenciji o kulturnoj različitosti, koja predstavlja dokument koji bi trebao operacionalizirati UNESCO-ovu Deklaraciju o kulturnoj različitosti, navodi se u priopćenju iz Ministarstva kulture.

Dolazak na konferenciju potvrdili su ministri kulture Armenije, Austrije, Brazila, Finske, Francuske, Haitija, Južnoafričke Republike, Kanade, Kine, Norveške, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Švedske, Švicarske, Tunisa, Ukrajine, Indije i Irana uz izaslanstva Kolumbije, Islanda, Španjolske i Velike Britanije.

Tema konferencije Vijeća Europe bit će interkulturalni dijalog i prevencija sukoba - nova uloga i nove dužnosti ministara kulture u poticanju interkulturalnog dijaloga s pozornošću na kulturne različitosti. Predviđeno je i prihvaćanje deklaracije u kojoj bi te uloge i odgovornosti bile definirane.

Te su teme, podsjeća se u priopćenju otvorene na međunarodnoj ministarskoj konferenciji "Kultura i sukob" koja je održana u Dubrovniku 2001.

Dolazak na tu konferenciju potvrdili su ministri kulture Andore, Armenije, Austrije, Azerbejđana, Belgije - Flamanska zajednica, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Republike Estonije, Grčke, Gruzije, Islanda, Italije, Latvije, Litve, Mađarske, Njemačke, Niozozemske, Norveške, Poljske, Rumunjske, Ruske Federacije, Slovenije, Srbije i Crne Gore, Španjolske i Turske.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije