Ministar obrane Rončević sastao se s portugalskim kolegom

HRVATSKI ministar obrane Berislav Rončević sastao se danas s portugalskim izaslanstvom na čelu s ministrom obrane i mora Paulom Sacadurom Cabralom Portasom, koje je doputovalo u četverodnevni posjet Hrvatskoj.

Nakon razgovora s Rončevićem portugalski ministar obrane Cabral Portas izjavio je da Portugal, kao članica NATO-a i Europske unije, želi pružiti potporu što skorijem ulasku Hrvatske u te dvije asocijacije.

Stoga Portugal namjerava pojačati odnose s Hrvatskom na području obrane te pružiti potporu Hrvatskoj u njezinim incijativama kojima želi postati faktorom sigurnosti u regiji.

Prvi korak bit će posjet portugalskog školskog broda Segres, koji će sutra uploviti u hrvatske teritorijalne vode, najavio je Cabral Portas.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rončević je zahvalio portugalskom kolegi na potpori njegove zemlje što bržem ulasku Hrvatske u NATO i EU.

Najavio je da će predstavnici MORH-a sutra biti gosti na portugalskom školskom brodu, gdje će izaslanstva dviju zemalja razmijeniti iskustava u organizaciji obalne straže, ustroju mornarice, te razgovarati o zajedničko doprinosu svjetskom miru.

Domaćini će portugalsko izaslanstvo upoznati s reformom hrvatskog obrambenog sustava.

Ministar Rončević je najavio da će radi poboljšanja bilateralnih odnosa Hrvatska od jeseni u Portugalu imati vojnog izaslanika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara