MINISTARSTVO RADA: skup "različiti spolovi, jednaka prava"

Ministarstvo rada i socijalne skrbi i tvrtka Ericsson Nikola Tesla organizirali su danas skup pod nazivom "Različiti spolovi, jednaka prava" sa ciljem upoznavanja javnosti s odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova i Zakona o radu.

Ministar rada Davorko Vidović istaknuo je da svi moraju javno progovoriti o problemima vezanim uz ravnopravnost spolova, te pobuditi javnu svijest o nužnosti aktivnog sudjelovanja u promicanju toga temeljnog ustavnog načela.

"Hrvatska bi bila luda kada bi se odrekla polovice svojega radnog potencijala, stoga žene treba poticati i ohrabrivati na preuzimanje inicijative u poduzetništvu", rekao je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Djelotvorna primjena Zakona o ravnopravnosti spolova moguća je jedino uz suradnju nevladinih udruga, socijalnih partnera i Vladinih ustanova, zaključio je ministar rada.

Ericsson Nikola Tesla dobitnik je Ericssonove nagrade za jednakost položaja žena i muškaraca u poslovnom okružju, i to na svim razinama kompanijske hijerarhije.

Skupu su prisustvovali brojni predstavnici nevladinih udruga, županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova, sindikata, poslodavaca, studenata i najuspješnijih poslovnih žena Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara