54.162.163.181 US
 

MORH raspisao natječaj za prijam u kadetsku službu

KLJUČNI PODACI
  • Na natječaje se mogu prijaviti svi kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete i koji planiraju upisati preddiplomski studij Aeronautika – vojni pilot na FPZ-u ili preddiplomski studij Vojnog inženjerstva ili Vojnog vođenja i upravljanja
Piše: Hina
četvrtak, 12.2.2015. 10:39
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Foto: FAH

MINISTARSTVO obrane raspisalo je natječaje za stipendiranje studenata od prve godine preddiplomskih studija u statusu kadeta/kinja, za stjecanje akademskog naziva prvostupnika, koji se upisuju u akademskoj godini 2015./2016., objavio je MORH na svojim internetskim stranicama.

Na natječaje se mogu prijaviti svi kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete za prijam u kadetsku službu i koji u akademskoj godini 2015./2016. planiraju upisati preddiplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu ili preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva ili Vojnog vođenja i upravljanja na Sveučilištu u Zagrebu.

Kandidati koji planiraju postati vojni piloti podnose prijave u područnim odsjecima za poslove obrane u kojima se nalaze u evidenciji vojnih obveznika, odnosno područnim odsjecima za poslove obrane po mjestu prebivališta, ili na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b. Rok za podnošenje prijava je 11. svibnja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kandidati i kandidatkinje koji planiraju upisati vojne studijske programe u propisanom roku se prijavljuju elektronski Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno područnim odsjecima za poslove obrane u kojima se kandidati nalaze u evidenciji vojnih obveznika, odnosno područnim odsjecima za poslove obrane po mjestu prebivališta za kandidatkinje ili na navedenu adresu.

Strogi kriteriji

Iz MORH-a navode da će pozvati na postupak odabira sve kandidate/kinje koji ispunjavaju propisane uvjete. U tom postupku moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju uvjeta za prijam u službu u Oružane snage RH. U kadetsku službu primaju se kandidati/kinje koji u postupku odabira postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija.

MORH napominje da je tijekom školovanja kadetima/kinjama osigurana mjesečna stipendija, naknada iznosa upisnine i troškova studija, smještaj u vojnim objektima, odgovarajuća prehrana, mjesni prijevoz i odgovarajući udžbenici. Nakon diplomiranja, kandidati imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, stimulativni sustav profesionalnog razvoja i mogućnost sudjelovanja u domaćim i međunarodnim projektima.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije