Mostar: Psihologijski simpozij o uspjehu

PSIHOLOGIJSKI simpozij pod nazivom "Uspjeh i zadovoljstvo u osobnom i društvenom životu" održan je u petak u Mostaru u organizaciji Pedagoškog fakulteta sveučilišta u Mostaru.

Na simpoziju su sudjelovali znanstvenici i stručnjaci s Mostarskog i Zagrebačkog sveučilišta, a glavna tema rasprave bila je psihološka narav uspjeha u postratnim društvima. U raspravi je među ostalim istaknuto kako je u poslijeratnim društvima važno pronalaziti institucionalne mogućnosti za uključivanje osoba s postraumatskim stresom u normalne društvene tokove.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor dr. Vladimir Kolesarić govorio je o etici psihologijske djelatnosti, a prof. dr. Krunoslav Matešević o psihologijskoj inteligenciji kao nezaobilaznom čimbeniku u ostvarivanju uspjeha. Prof. dr.Šimun Šito Ćorić izlagao je na temu o uspješnosti vođa i vodstvu uopće.

Organizatori su bili službeno najavili i sudjelovanje hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula, ali se on nije pojavio na mostarskom skupu. Prema riječima organizatora, Žužul zbog diplomatskih obveza nije mogao doputovati u Mostar, a njegovo će izlaganje najavljeno za ovaj simpozij, pod nazivom "Sociološki pristup međunarodnim pregovorima", biti objavljeno u zborniku skupa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara