Motovun: predstavljena Knjiga o motovunskom filmskom festivalu

Kao podsjetnik na dosadašnjih pet godina Motovun Film Festivala (MFF) večeras je, uz otvorenje izložbe posvećene građanima Motovuna, predstavljena knjiga "Motovun, knjiga postanka".

Izložba "Stanovnici malog grada" izbor je fotografija Jasne Buić, koja je snimala Motovunce, koji su od prvog izdanja Festivala dobro prihvatili brojne goste, filmaše i ljubitelje filma.

Fotografije s izložbe dio su knjige "Motovun, knjiga postanka" u kojoj su "mnoštvo različitih doživljaja" s dosadašnjih motovunskih filmskih festivala sakupili Rajko Grlić, Igor Mirković i Nikola Žinić. Knjiga - fotopriča o Motovunu prenosi "duh i atmosferu" s MFF-a. Na 354 stranica podsjeća se na protekle filmove, fešte, kamp (koji je ove godine postao ekološki), volontere, legende, hranu, piće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O samom mjestu govore fotografski portreti stanovnika Motovuna, kojih je tamo, prema popisu stanovništva iz 1991., bilo 590.

Lani je Festival posjetilo oko trideset tisuća ljudi. Festival se službeno otvara večeras projekcijom filma "Kukavica" ruskog redatelja Aleksandera Rogoškina.

(Hina) ag so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara