MPV: U ponedjeljak seminar za gospodarske savjetnike misija RH

HRVATSKO Ministarstvo vanjskih poslova bit će u ponedjeljak i utorak domaćin "Seminara za gospodarske savjetnike diplomatskih misija i konzularnih ureda RH", koji će uvodnim govorima otvoriti predsjednik Stjepan Mesić i ministar vanjskih poslova Tonino Picula, saznaje se u četvrtak iz priopćenja MVP-a.

Cilj seminara je da se omogući redovna i neposredna razmjena informacija i primjedbi između vladinih i nevladinih institucija, hrvatskih gospodarstvenika i gospodarskih savjetnika, kako bi se unaprijedila međusobna suradnja i djelotvornost, kaže se u priopćenju.

Na seminaru su, između ostalih, predviđena izlaganja ministra vanjskih poslova Picule, ministra gospodarstva Ljube Jurčića, ministra financija Mate Crkvenca, te ministra za europske integracije Nevena Mimice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sudionicima seminara će se obratiti i privremeni ravnatelj Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Marko Žubrinić kao supotpisnik Okvirnog sporazuma o suradnji na poticanju izvoza i ulaganja između Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva gospodarstva i Agencije za promicanje izvoza i ulaganja.

Drugi dan seminara, utorak 29. srpnja, predviđen je za susret s gospodarstvenicima. Ove godine planiran je posjet Koprivničko-križevačkoj županiji i upoznavanje s gospodarsko-izvoznim mogućnostima toga kraja.

Seminar je na poticaj MVP-a organiziran prvi put prošle godine, također u srpnju, a namjera je Ministarstva da on postane redovni, godišnji radni susret gospodarskih savjetnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara