Na Bajakovu zaplijenjeno 10 kg droge

NA MEĐUNARODNOM cestovnom graničnom prijelazu Bajakovu djelatnici policije i carine jučer su oko 12 sati zaplijenili 10,2 kg krijumčarene mješavine heroina pripravljene već za uporabu, izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik vukovarskosrijemske Policijske uprave Marijan Tomurad.

Droga je pronađena u osobnom automobilu madžarskih registracijskih pločica koji je vozila tridesettrogodišnja madžarska državljanka kojoj je to bio prvi ulazak u Hrvatsku. Po riječima načelnika Tomurada policiji i carinicima postala je sumnjiva zbog velikog broja u putovnici ovjerovljenih prelazaka između Madžarske i Srbije i Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drogu u 20 paketa nanjušio je policijski pas, a istražnim postupkom utvrđeno je kako je heroin miješan i pakiran u Srbiji i Crnoj Gori, a bio je namijenjen za sada nepoznatu kupcu u Zagrebu i zagrebačkom narkotržištu.

Tomurad je reklao kako za jedan gram zaplijenjene mješavine heroina narkomani plaćaju 50 eura. Madžarska državljanka, kojoj je izrečena kazna od 990.000 kuna, bit će danas sprovedena u Istražni centar Županijskog suda u Vukovaru.

U zadnja četiri mjeseca na graničnom prejelazu Bajakovu zaplijenjeno je 88 kg droge od toga 78 kg heroina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara