Nakon prolaska vlaka na osam mjesta buknuo požar u Donjim Kaštelima

NAKON prolaska vlaka jučer poslijepodne je na osam mjesta buknuo požar uz željezničku prugu u Donjim Kaštelima, a kasnije je izbio veći požar iznad željezničkog tunela također u Kaštelima, izvijestio je jutros Državni centar za obavješćivanje.

Oko 15.10 sati požari su nakon prolaska vlaka izbili na predjelima Rudine, Stomorija, Vretenice i Bruče, a opožarena površina je oko 3000 kvadratnih metara, uglavnom trave i niskog raslinja. Oko 16 sati požare su zaustavili vatrogasci, kojih je manji broj ostao na terenu radi natapanja požarišta vodom.

U 16.18 sati nastao je veći požar na istom području u Kaštelima, iznad željezničkog tunela na području Križnjaka. Opožarena je površina od oko 5,5 ha trave, niskog raslinja i makije. To je inače više puta opožareno područje uz željezničku prugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Požar je lokaliziran u 17.15 sati, a ugašen u 18.45 sati uz pomoć dva "canadaira", jer se radi o vrlo nepristupačnom terenu.

Požare su gasile interventna vatrogasna postrojba MUP-a iz Divulja, te vatrogasci sa splitskog, trogirskog, kaštelanskog i solinskog područja. Uz 100 vatrogasaca i 25 vozila te dva canadaira, u gašenje požara uključen je bio i protupožarni vlak HŽ-a "Robel".

U 16.59 sati primljena je dojava o požaru na kliškom području, na predjelu Dugobabe - Rožića Gaj, koji je zahvatio oko četiri ha makije i niske šume. Zbog vrlo nepristupačnog terena u gašenje požara bila su uključena dva zrakoplova "canadaira". Požar, u čijem su gašenju sudjelovali i vatrogasci iz Klisa, lokaliziran je u 17.45 sati, a ugašen u 19.10 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara