Narodni pokret Kosova pokreće peticiju za uniju s Albanijom

NARODNI pokret Kosova (NPK), jedna od kosovskih parlamentarnih stranaka, koji je do dolaska međunarodnih mirovnih snaga u lipnju 1999. djelovao ilegalno, pozvao je u ponedjeljak građane Kosova na potpisivanje peticije za stvaranje Unije Kosova i Albanije.

Visoki dužnosnik te stranke Demir Reshiti izjavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo kako je Narodni pokret Kosova, nezadovoljan najnovijim razvojem stanja na Kosovu i postignućima kosovske vlade, sačinio nacrt rezolucije za trajan mir, integraciju i razvoj Kosova, koji će predložiti kosovskoj skupštini, a traži od građana da ga potpisivanjem peticije podrže.

"Nacrt rezolucije koji će se ubrzo naći pred Skupštinom Kosova ima cilj stvoriti trajan mir u regiji i u skladu je s voljom građana Albanije i Kosova", rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan prijedlog našao se potkraj prošle godine pred Skupštinom i bio odbačen. Zbog toga se Narodni pokret Kosova odlučio izravno obratiti građanima u svim kosovskim općinama tražeći potporu.

Prema riječima Reshitija, prijedlog je navodno naišao na razumijevanje i podršku mnogih političara Kosova, Albanije, doline Preševa i u Makedoniji.

"Projekt teži proglašenju neovisnosti Kosova u Skupštini Kosova, nakon čega bi se Skupština obratila Skupštini Albanije s prijedlogom o stvaranju Unije Albanija-Kosovo", navodi Narodni pokret Kosova koji dodaje da bi stvaranje Unije pomoglo integraciji dviju zemalja u Europu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara