NEW DELHI: DE VILLEPIN O VJERSKIM OBILJEŽJIMA SIKHA

Francuska će "pronaći zadovoljavajuće rješenje" za zajednicu sikha u zemlji, vodeći pritom računa o novome zakonu o vjerskim obilježjima na javnim mjestima, izjavio je u petak u New Delhiju francuski ministar vanjskih poslova Dominique de Villepin koji boravi u Indiji.

De Villepin je to izjavio u trenutku kada mnoge organizacije sikha u Indiji reagiraju na odluke francuske vlade, a u francusko veleposlanstvo u New Delhiju ovog je tjedna stigla peticija koju je potpisalo 100.000 Sikha tražeći od Pariza da ponovno razmotri plan o zabrani isticanja vjerskih obilježja u javnim školama, među kojima je i marama što je nose žene sikha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pokušat ćemo potražiti najbolji odgovor na to pitanje te iskazati potrebno poštovanje prema toj zajednici, istodobno vodeći računa o našim obvezama prema francuskim zakonima", rekao je Villepin na konferenciji za novinare održanoj zajedno s indijskim kolegom Ayshwantom Sinhom. "Uvjeren sam da ćemo pronaći zadovoljavajuće rješenje za zajednicu sikha u Francuskoj", rekao je.

(Hina) xmh ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara