NHS čestitaju Sanaderu i bivšoj Vladi na pozitivnom avisu

NEZAVISNI hrvatski sindikati (NHS) čestitali su danas premijeru Ivi Sanaderu na jučerašnjoj pozitivnoj preporuci Europske komisije za otvaranje pregovora s Hrvatskom o pristupu Europskoj uniji (EU).

NHS u priopćenju čestita i bivšem premijeru Ivici Račanu i njegovoj Vladi na reformskim procesima koje su započeli te predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću koji je u mnogome pridonio širenju pozitivnog stava i mišljenja o Hrvatskoj u svijetu.

Bez obzira što treba odraditi još puno posla i obveza, NHS vjeruje da će Hrvatska u lipnju dobiti jednako pozitivan odgovor Europskoga vijeća kojim će se Hrvatska pozvati na početak pregovora za pristup EU.

NHS ističe da Hrvatska ulazi u EU prvenstveno zbog sebe i svojih građana te zbog dosezanja razine na kojoj se već nalaze zemlje EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači okretanje prema rješavanju dugogodišnjih problema hrvatskoga gospodarstva, poticanju ulaganja, otvaranju novih radnih mjesta, poreznoj reformi i smanjenju poreznih opterećenja, stvaranju međunarodno konkurentnog gospodarstva, poticanju izvoza, reformi znanosti i obrazovanja, smanjenju nezaposlenosti i podizanju standarda hrvatskih građana.

Već i sam proces početka pregovora za ulazak u EU omogućit će lakši pristup mnogih razvojnim i drugim fondovima te financijskim tržištima koji su daleko humaniji od međunarodnih financijskih institucija poput MMF-a, naglašava NHS.

Stoga je pred nama razdoblje koje traži partnerski odnos ne samo političkih stranaka nego i poslodavaca, sindikata i svih društvenih skupina i građanskih udruga kako bi se reforme provele bez loših posljedica za bilo koju društvenu skupinu ili pojedinca, a posebno radnike, nezaposlene, umirovljenike, siromašne i one koji primaju bilo kakvu društvenu pomoć.

Pritom se ne smije dogoditi da se pod maskom nužnih reformi i promjena pokuša progurati interese bilo koje društvene skupine ili pojedinca, a pogotovu ne interese koji bi istodobno bili na štetu bilo koga drugoga, napominje NHS.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara