OKRUGLI STOL "OSIGURANJE KVALITETNOG OBRAZOVANJA U HRVATSKOJ"

Drugi u nizu okruglih stolova o "Milenijskim ciljevima razvoja u Hrvatskoj", koji organiziraju Ured stalnog predstavnika Programa UNa za razvoj i Ministarstvo vanjskih poslova, danas je pod nazivom "Osiguranje kvalitetnog obrazovanja u Hrvatskoj" u hotelu "Panorami" okupio tridesetak predstavnika osnovnoškolskoga, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja.

Načelnik Odjela za UN pri Ministarstvu vanjskih poslova Ranko Vilović podsjetio je kako je na Milenijskom zasjedanju Opće skupštine UN-a u rujnu 2000. jednoglasno prihvaćena Milenijska deklaracija, kojom su utvrđeni ciljevi u pojedinim područjima važni za sve države članice. Jedan od ciljeva je osiguranje osnovnoškolskog obrazovanja, o čemu danas raspravljaju sudionici skupa.

Voditeljica projekta Milenijskih ciljeva razvoja Helena Gorančić-Lazetić preporučila je da se taj cilj, ako je ispunjen, preoblikuje, odnosno utvrde podciljevi, kao što su, primjerice, provedba obrazovnih reforma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Obrazovanje bi, po mišljenju državnog tajnika za visoko obrazovanje i tehnologiju Jurja Božičevića, trebalo omogućiti puninu razvoja pojedinca i svih dijelova društva, a ne kao danas kad se pojedinac obrazuje samo u đačkoj dobi.

Ustvrdivši kako je infomacijska tehnologija u nas na vrlo primitivnoj razini, Božičević je istaknuo kako treba primijeniti sve moguće načine učenja i razvijati softvere.

(Hina) xkt ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara