Ostojić: Najveći uspjeh hrvatske kinematografije na Sarajevskom filmskom festivalu

ARSEN ANTON OSTOJIĆ, redatelj i scenarist hrvatskog filma "Ta divna splitska noć" koji je na 10. Sarajevskom festivalu (SFF) dobio specijalnu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, a glumica Marija Škaričić za ulogu u filmu proglašena najboljom glumicom, danas je po povratku u Zagreb izjavio kako je cijela ekipa izuzetno sretna zbog velikog uspjeha koji je postigao hrvatski film.

"Ta divna splitska noć" osvojila je dvije, od ukupno četiri nagrade sarajevskog festivala, a sve tri projekcije filma bile su ispraćene ovacijama publike te nepodijeljenim pohvalama kritike, što je dokaz da smo napravili "sretan" film, rekao je Ostojić u telefonskoj izjavi za Hinu.

Tim je filmom hrvatska kinematografija dokazala da se može nositi s najboljim filmovima u široj regiji, istaknuo je Ostojić.

Kad se uspjehu mog filma pripoji i uspjeh hrvatskog redatelja Gorana Devića čiji je film "Uvozne vrane" proglašen najboljim filmom posvećenim zaštiti ljudskih prava, onda je ovo do sada najveći uspjeh hrvatskih filmova na festivalu u Sarajevu, rekao je Ostojić.

Izrazio je nadu da će taj uspjeh potaknuti publiku u široj regiji da sa zanimanjem na sljedećim festivalima očekuje nove hrvatske filmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vrijeme kad su se naši športaši u Ateni borili za medalje, i mi smo u Sarajevu ponosno branili naše nacionalne boje", rekao je Ostojić.

Naveo je kako su već dobili brojne ponude za sudjelovanje na drugim filmskim festivalima.

(Hina) xbma ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara