otvoren festival svjetskog kazališta "zagreb 2003"

Izvedbom predstave "Nora" Henrika Ibsena u režiji berlinskog redatelja Thomasa Ostermeiera, u Hrvatskom narodnom kazalištu večeras je otvoren prvi Festival svjetskog kazališta "Zagreb 2003". L

Festival je otvorila gradonačelnica Zagreba Vlasta Pavić u nazočnosti velikog broja posjetitelja među kojima je bio i predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Gradonačelnica Pavić je kazala da je Festival svjetskog kazališta prvorazredni kulturni događaj koji uz naše već afirmirane međunarodne festivale pridonosi projektu Zagreb - grad kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izbornik, dramaturg i redatelj Ivica Buljan ukazao je na doprinos toga festivala kulturnom i umjetničkom životu hrvatske metropole.

Ova kazališna manifestacija u kojoj sudjeluju najpoznatiji suvremeni europski i svjetski redatelji trajat će do 22. rujna, a bit će izvedene predstave Roberta Lepagea, Josefa Nadja, Eimuntasa Nekrošiusa i Antonia Latelle.

Osim u HNK, predstave će se izvoditi u Zagrebačkom kazalištu mladih i Jadran filmu. Za sve predstave kako su najavili organizatori osiguran je prijevod na hrvatski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara