Otvorene ponude za tri županijske televizijske koncesije

VIJEĆE za radio i televiziju otvorilo je danas ponude osam tvrtki zainteresiranih za televizijske koncesije za Splitskodalmatinsku i Istarsku županiju, te grad Zagreb.

Na natječaj za dodjelu televizijske koncesije za zagrebačko područje ponude su poslale četiri tvrtke - Fenomena, TV Sljeme, Mice i RTV Zagreb.

Za televizijsku koncesiju u Istarskoj županiji prijavile su se tvrtke TV Nova iz Pule i Nezavisna istarska televizija iz Pazina, dok su se poduzeća ATV Split i TV Jadran prijavila na natječaj za televizijsku koncesiju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prije konačne odluke o dodjeli triju televizijskih koncesija tvrtke koje su se prijavile na natječaje morat će članovima Vijeća ukratko predstaviti svoje projekte.

Te bi se prezentacije, po prvi put uvedene na natječaju za privatizaciju treće mreže HTV-a, trebale održati početkom rujna.

Vijeće je danas dodijelilo radijsku koncesiju Novom radiju Zadar, dok je poduzeću Media Mix iz Murskog Središća i Radiju Marija Bistrica produljilo ranije dodijeljene koncesije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj je sjednici otvoreno i niz prijava pristiglih na natječaje za dodjelu više lokalnih i regionalnih radijskih koncesija.

Po riječima predsjednice Vijeća Branke Zovko-Cihlar to tijelo do kraja svog mandata namjerava riješiti sve koncesije koje istječu do završetka ove godine, te odgovoriti na sve zahtjeve za promjenom vlasničkih struktura i programskih shema.

Vijeće će u ovom sastavu raditi još nekoliko mjeseci, dok se po odredbama novog zakona o elektroničkim medijima, koji je u saborskoj proceduri, ne izaberu članovi Vijeća za elektronske medije - novog tijela zaduženog za dodjelu radijskih i televizijskih koncesija.

U odnosu na postojeće, novo bi Vijeće trebalo imati širi djelokrug. Osim dodjele koncesija zaprimalo bi i prijave tvrtki koje objavljuju elektroničke publikacije, te bi oduzimanjem koncesije moglo i sankcionirati nepoštivanje zakona.

(Hina) am az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara