23.20.245.192 US
 

Pastoralni plan hrvatskoga Caritasa

Piše:
utorak, 4.3.2003. 15:03
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

HRVATSKI Caritas prikupio je, u akciji za pomoć stradalima od poplava u Češkoj, više od 500.000 kuna, a Caritasov Fond za pomoć HIVpozitivnoj djeci izravnom je uplatom prikupio oko 25.000 kuna, telefonskim pozivima oko 185.000 kuna, a odlukom hrvatske Vlade u Fond će biti vraćen PDV u iznosu od 41.000 kuna.

Te značajne Caritasove akcije novinarima je danas u Zagrebu priopćio ravnatelj Hrvatskoga Caritasa Mario Bebić.

Predstavljen je i izvještaj o radu Caritasa u prošloj godini, a jedan je od značajnijih projekata početak rada dvogodišnjega programa razvoja župnih Caritasa i volontarijata.

Caritas je intenzivno radio i na osnivanju i razvoju mreže crkvenih obiteljskih savjetovališta u Hrvatskoj, a u to je bilo uključeno tridesetak djalatnika.

Hrvatski Caritas i Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve prošle su godine započeli projekt koji će pratiti siromaštvo, sve aktualniji problem našega društva, rečeno je.

Svojim programima nastavit će rad i na poticajima razvoju malog gospodarstva, posebno na područjima koja su stradala u ratu.

U projekte za 2003. uvrštena je i kampanja protiv ovisnosti o alkoholu i drogama kako bi se što bolje ukazalo na razmjere tih problema, posebice na ovisnost o alkoholu kojim se društvo nedovoljno bavi, smatraju u Caritasu.

Jedan je od zapaženijih projekata i pokretanje ljetne Caritasove škole za mlade u suradnji s Vijećem za mlade HBK-a, u kojoj bi se razmatrali gorući problemi mladih.

U 2003. Caritas će započeti rad na programu upravljanja i vođenja crkvenih i neprofitnih ustanova.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije