petrinjska u sastavu sisačke bolnice

Povjerenstvo za preustroj zdravstva u Sisačkomoslavačkoj županiji odlučilo je da će Specijalna bolnica za kronične bolesti u Petrinji postati sastavnicom Opće bolnice ´Dr. Ive Pedišića´ u Sisku, a o dogovorenim djelatnostima tzv. Nove bolnice u Petrinji danas je novinare izvijestila v.d. ravnateljica te ustanove Dubravka FranKrikić.

Nova bolnica s 99 postelja imat će pulmološki i internistički odjel te odjel za smještaj korisnika socijalne skrbi s povećanim zdravstvenim potrebama, kao i specijalistički dio s pulmološkom, internističkom, psihijatrijskom, fizijatrijskom i oftalmološkom ambulantom, rekla je Drubravka Fran-Krkić. Po novoj sistematizaciji u sastavu sisačke bolnice zdravstvena ustanova u Petrinji zapošljavat će 56 djelatnika pa je višak 11 nemedicinskih djelatnika, ali se još ne zna način njihove skrbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do rata je petrinjska bolnica bila samostalna ustanova, a u poraću je zgrada u cijelosti obnovljena i potpuno opremljena i namještena, ali od jeseni prošle godine još nije primila nijednog pacijenta, jer joj nije utvrđen status.

U obnovu zgrade s opremom za 21. stoljeće uloženo je više od 20 milijuna kuna, a do sada u njoj ordinira samo pet specijalističkih ambulanta, kazala je Dubravka Fran-Krikić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara