Petstotinjak kršćana reformacijske baštine molilo za vlast

Petstotinjak kršćana reformacijske baštine iz Hrvatske jutros je ispred zagrebačke crkve sv. Marka molilo za vlast, a zatim se u povorci uputilo prema Cvjetnome trgu, gdje se održavaju cjelodnevni "Kršćanski susreti Hrvatska za Isusa 2004". L

Molitvu za vlast, da je blagoslovi i zaštiti od zlog, kako bi mudro i pravedno vodila hrvatski narod, vodio je pastor zagrebačke Crkve cjelovitog evanđelja Mario Dučić.

Poslije molitve zapjevali su pjesmu "Bože, blagoslovi Hrvatsku" te su s natpisima na kojima je stajalo "Isus je živ", "Isus Krist oslobađa, liječi i ljubi" u povorci krenuli na Trg bana Jelačića i uputili se prema Cvjetnome trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bog zapovijeda kršćanima da budu poslušni državi jer je država kao institucija uspostavljena od Njega. Zato ovoga jutra želimo podići kao kršćani svoj glas Bogu i vjerovati da će ova naša vlast, koja je dana od Boga, služiti prema svojoj svrsi u svoj mogućoj pravednosti i čestitosti kako bi se svako zlo, bezakonje ili izopačenost zaustavili, a pravda i pravica potekli", rekao je prije molitve pastor Mario Dučić.

Obraćenje Kristu rješenje je za Hrvatsku jer sa promjenom načina života i razmišljanja prema Kristovim riječima donose Božji blagoslovi na ovu zemlju i svako bezakonje i nepravednost bivaju uvelike smanjeni, a zemlja blagoslovljena, dodao je pastor.

(Hina) xbma ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara