Pitomača: Policija pronašla veću količinu oružja

POLICAJCI u Pitomači i djelatnici za protueksplozijsku zaštitu pronašli su pored temelja jedne vikendice u Turnašici, na Aršanjskom brijegu, u zemlji zakopanu veću količinu minskoeksplozivnih sredstava, oružja i streljiva, izvijestila je danas virovitičkopodravska Policijska uprava. L

Oružje je bilo spremljeno u vreće za odlaganje otpada, a riječ je o dvjema ručnim kumulativnim bombama M79 mm, 14 tromblonskih mina, jednoj minobacačkoj mini od 60 mm, dvjema protupješačkim rasprskavajućim odskočnima minama, jednoj tromblonskoj kumulativnoj mini, više ručnih bomba, različitoj vrsti streljiva, jednom pištolju marke "Crvena zastava" te sporogorećem štapinu.

Policija ističe kako se osnovano sumnja da je to oružje i eksplozivna sredstva nabavio i nezakonito držao Tomo H., umirovljeni djelatnik HV-a s područja pitomačke općine, no kriminalistička obrada nad njim nije provedena jer je od 26. rujna ove godine u istražnom zatvoru Županijskoga suda u Bjelovaru zbog sumnje da je pokušao ubiti svoju suprugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija u priopćenju navodi da će nakon kriminalističke obrade protiv Tome H. biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo nedopuštena držanja oružja i eksplozivnih tvari, te zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu u Pitomači zbog prekršaja po Zakonu o oružju.

Navedena minsko-eksplozivna sredstva prevezena su u skladište ubojitih sredstava PU-a i bit će uništena.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara