Pjongjang optužuje Washington da priprema preventivni napad

Pjongjang optužuje Washington da priprema preventivni napad
SJEVERNA KOREJA optužila je u subotu Sjedinjene Države da pripremaju preventivni napad na Pjongjang unatoč zahtjevima za pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu.

Sjevernokorejski mediji tvrde da američki zahtjev za višestranim pregovorima, predviđeno preraspoređivanje američkih vojnika u Južnoj Koreji i slanje zračnih pojačanja prikrivaju vojne ambicije. .

"S obzirom na poteškoće u rješavanju nuklearnog pitanja na način na koji to oni žele (...) Sjedinjene Države pokušavaju ostvariti svoj kriminalni cilj, pod svaku cijenu, pripremanjem preventivnog napada", piše vladin list "Minju Joson".

Za sjevernokorejsku agencija KCNA cilj predviđenog pomicanja američkih vojnika dalje od crte razdvajanja jest rasporediti ih "na pozicije koje bolje odgovaraju pokretanju preventivnog napada na Sjever".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KCNA kritizira i pojačano raspoređivanje američkih bojnih zrakoplova u regiji od ožujka.

Agencija upozorava Washington da će u slučaju preventivnog napada Sjeverna Koreja "poduzeti mjere samoobrane istim onim sredstvima za kojima će posegnuti Sjedinjene Dražve".

"Što će američki pritisak i prijetnja biti veći, to će sjevernokorejska odmazda biti veća", prenosi KCNA "Minju Joson".

U međuvremenu, Južna Koreja upozorila je u subotu da je Pjongjang rasporedio još projektila koji mogu doseći Japan. Južnokorejsko ministarsto obrane objavilo je da je Pjongjang u blizini crte razdvajanja razmjestio i dodatno topništvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara