Policija ispitala Sharona o dva skandala

IZRAELSKA policija je u četvrtak prvi puta pozvala na ispitivanje premijera Ariela Sharona zbod dva financijska skandala koja bi mogla ugroziti široku podršku koju Sharon uživa kod Izraelaca.

Policija istražuje slučaj premijera i njegovih dvojice sinova oko 1,5 milijuna dolara zajma od južnoafričkog prijatelja, držeći da se radi o nelegalnom doprinosu Sharonovoj kampanji za šefa Likuda 1999. godine.

Drugi skandal se odnosi na slučaj kupovine grčkog otočnog ljetovališta. Čini se da je kupac s vezama u Likudu iskoristio Sharonovu pomoć kada je potonji obnašao dužnost ministra vanjskih poslova. Za uzvrat mu je zaposlio sina Gilada i dao doprinos za kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako je Sharonov politički imidž narušen, analitičari ocijenjuju da ne postoji prijetnja da ga se smijeni jer još uvijek uživa veliku potporu zbog načina obračuna s palestinskom intifadom koja traje već tri godine.

I Sharonovi prethodnici, Benjamin Netanyahu i Ehud Barak bili su pod istragom za korupciju ali te istrage nisu urodile podizanjem optužnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara