Poplava na samoborskom području, nevrijeme zahvatilo Slavonski Brod

Poplava na samoborskom području, nevrijeme zahvatilo Slavonski Brod

ZBOG noćašnjih jakih oborina došlo je do poplava na području Jastrebarskoga i Samobora.

Kod Jastrebarskog su poplave u mjestu Cvetković i u Gornjoj Jaski, te u Ulici bana Jelačića i okolnim ulicama. Voda se izlila iz odvodnog kanala i potekla ulicom. Poplavljeno je više kuća i podruma, a visina vode na ulici dosezala je 20 centimetara.

Zatvorena je cesta u Donjem Desincu (stara Karlovačka cesta). Voda se izlila na kolnik u dužini oko 60 metara, a duboka je 30 centimetara.

U Samoboru se izlio potok Gradina, voda je poplavila okolne kuće te cestu i odnijela jedan automobi. U Gradnjici se izlio potok Bregančica.

Hrvatske vode uspostavile su mjere izvanredne obrane od poplave za područje Međimurske županije, na rijeci Muri, dionice 39 i 40.

Mjere izvanredne obrane od poplava uspostavljene su nakon što je jutros u četiri sata na rijeci Muri kod vodomjerene postaje Mursko Središće, izmjeran vodostaj od plus 360 centimetara, s tendencijm porasta.

Područje Slavonskog Broda zahvatilo je jučer kasno popodne oko 17,30 sati jače nevrijeme s kišom, vjetrom i grmljavinom, a sitni led padao je na području Starog Slatnika i Novoga Grada, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Jak vjetar i kiša srušili su nekoliko stabala uz autocestu kod Brodskog Stupnika, koje su uklonili djelatnici Hrvatskih autocesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na području grada Slavonskog Brod bilo je poplavljenih kolnika, začepljenja odvodnih kanala i poplava podruma, na čemu su angažirani vatrogasci i interventne komunalne službe.

Za vrijeme trajanja nevremena, oko 17,50 sati, došlo je do ispada lokalne trafostanice, pa su bez električne energije ostali potrošači u naseljima Brodsko Vinogorje, Budainka, Kolonija, Brodski Varoš i Jelas.

Djelovala je i protugradna obrana. S područja radarskog centra Gorice ispaljeno je oko 100, a s područja radarskog centra Gradište 50 raketa, navode u Državnom centru 112.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara