Potpisano pismo namjere o odlasku vojske iz trsatske vojarne

MINISTRICA obrane Željka Antunović i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel potpisali su danas u Rijeci pismo namjere po kojem će Ministarstvo obrane prepustiti vojarnu "Trsat" gradu Rijeci za gradnju kliničke bolnice i sveučilišnog kampusa.

Ministrica Antunović najavila je da će MORH do kraja ove godine napustiti dio vojarne na kojem bi se gradila nova bolnica, a do kraja 2004. stvorili bi se uvjeti za preseljenje te bi vojska napustila i preostali dio vojarne.

Antunović je rekla da MORH želi napustiti vojarnu što prije kako bi smanjio troškove toga velikog kompleksa te da je to dio provedbe politike smanjenja broja vojnih objekata koji nisu potrebni za djelovanje vojske. To omogućuje i izvedbu važnih civilnih projekata na mjestima sadašnjih vojarna, dodala je ministrica.

Rekla je da MORH ima određene troškove kad napušta takve objekte, izrazivši nadu da će biti podmireni iz državnog proračuna. No, istaknula je, ti su troškovi zanemarivi u usporedbi s vrijednosti zemljišta i projektima koji će se na njima izvesti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Obersnel ocijenio je da bi se u sveučilišnom kampusu na mjestu sadašnje vojarne mogli smjestiti svi sadržaji i više od 2000 studenata. K tomu taj kampus važan je i kao selo za Mediteranske igre 2009., za domaćinstvo kojih se Rijeka kandidirala. Istaknuo je da će najvjerojatnije većina objekata u vojarni biti uklonjena jer su neprikladni za namjene ili su dotrajali.

Potpisivanju su nazočili i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, načelnik Glavnog stožera HV-a OS-a general zbora Josip Lucić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Marijan Mareković, glavni vojni inspektor general pukovnik Milivoj Petković, ravnatelj riječkog KBC-a Herman Haller i rektor Sveučilišta u Rijeci akademik Daniel Rukavina.

(Hina) dsil dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara