Potpredsjednica Kosor s predstavnicima Instituta Edmond de Rotschild

Direktor Instituta Edmond de Rotschild Robert Newman na današnjem je sastanku s potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor zaključio kako u Hrvatskoj danas postoje modeli uspješnog liječenja od ovisnosti, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošći.

Potpredsjednicu Kosor, koja se sastala s predstavnicima Instituta, Newman je upoznao sa svojim dugogodišnjim radom u borbi protiv zlouporabe droga ističući da je za uspjeh u liječenju od ovisnosti potreban pristup kao i kod liječenja svih drugih bolesti.

U tom pogledu istaknuo je i posebnu važnost uključivanja države u programe liječenja ovisnika, zaključivši kako u Hrvatskoj danas postoje modeli uspješnog liječenja od ovisnosti.

Podaci u broju ovisnika u Hrvatskoj su zabrinjavajući, u prošloj ih je godini evidentirano oko 18 500, a taj broj i dalje raste, rekla je Kosor ističući da je u borbi prema svim oblicima ovisnosti potreban širok međuresorski pristup.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktora Instituta Edmond de Rotschild upoznala je sa svim djelatnostima koje Vlada čini u suzbijanju zlouporabe droga i svih oblika ovisnosti, ocijenivši njegova iskustva vrijednim i korisnim doprinosom koji će zasigurno pomoći i stručnjacima u Hrvatskoj.

Robert Newman danas će sudjelovati na okruglom stolu o sprječavanju zlouporabe droga i liječenju ovisnika na kojem će također iznijeti iskustva iz svog tridesetgodišnjeg rada s ovisnicima.

(Hina)xpp/xum yum

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara