54.167.29.208 US
 

Predsjednik Mesić imenovao Marekovića zapovjednikom hrvatske kopnene vojske

Piše:
petak, 27.12.2002. 13:55
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

HRVATSKI predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić imenovao je danas general pukovnika Marijana Marekovića zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske.

Predsjednik Mesić odluku o imenovanju Marekovića, kao i o razriješenju i imenovanju drugih časnika donio je temeljem svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i uz suglasnost ministrice obrane.

Po toj odluci general bojnik Mladen Kruljac razriješen je dužnosti zapovjednika VI. Zbornog područja OS RH Varaždin i imenovan na dužnost zamjenika zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.

Brigadni general Mirko Šundov razriješen je dužnosti zapovjednika Zapovjedništva za obuku i imenovan na dužnost načelnika stožera u Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske.

Brigadni general Josip Stojković razriješen je dužnosti zapovjednika I. Zbornog područja OS RH Karlovac i imenovan na dužnost zapovjednika I. Korpusa Hrvatske kopnene vojske.

Stožerni brigadir Zvonko Peternel razriješen je dužnosti zapovjednika III. Zbornog područja OS RH Knin i imenovan na dužnost zapovjednika 3. Korpusa Hrvatske kopnene vojske.

Stožerni brigadir Mate Obradović razriješen je dužnosti zamjenika zapovjednika IV. Zbornog područja OS RH Ston i imenovan na dužnost zapovjednika 4. Korpusa Hrvatske kopnene vojske.

Stožerni brigadir Josip Zvirotić razriješen je dužnosti zapovjednika V. Zbornog područja OS RH Pazin i imenovan na dužnost zapovjednika 5. Korpusa Hrvatske kopnene vojske.

Komodor Zdravko Kardum razriješen je dužnosti zapovjednika Flote Hrvatske ratne mornarice i imenovan na dužnost zapovjednika Hrvatske ratne mornarice.

Brigadir Viktor Koprivnjak razriješen je dužnosti načelnika stožera Zapovjedništva Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i imenovan na dužnost zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane ostaje sadašnji zamjenik zapovjednika HRZ i PZO stožerni brigadir Nikola Matanovac.

General bojnik Darko Grdić razriješen je dužnosti zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta ´Petar Zrinski´ i imenovan je na dužnost zapovjednika Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku.

Stožerni brigadir Veselko Gabričević razriješen je dužnosti načelnika Odjela izobrazbe Zapovjedništva Hrvatskog vojnog učilišta ´Petar Zrinski´ i imenovan na dužnost zapovjednika Zapovjedništva za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske.

Odluka stupa na snagu 31. prosinca 2002., navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika Republike kojeg je potpisao pročelnik vojnog kabineta Predsjednika Republike general bojnik Krešimir Kašpar .

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije