Predsjednik Mesić: nije dobro da u medijima bude monopol

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić istaknuo je danas u Ogulinu, gdje je bio na proslavi 130. obljetnice hrvatskoga planinarstva, kako nije dobro da u medijima bude monopol.

Odgovarajući na pitanje novinara o prijedlogu novog zakona o medijima, prema kojemu nakladnici ne bi mogli imati više od 40 posto udjela na tržištu i Ninoslav Pavić (EPH) ne bi mogao kupiti Slobodnu Dalmaciju, predsjednik Mesić je rekao: "Ja se ne bih upuštao u konkretne poslovne poduhvate bilo koga, ali mislim da moramo biti svjesni toga da nije dobro da u medijima bude monopol."

"Nekada smo imali monopol države, monopol Partije, a sada bismo mogli imati monopol vlasnika. I nije dobro da je to tako. Sve mora biti regulirano, i ako bude u skladu sa zemljama Europske unije, ja mislim da će svi biti zadovoljni", istaknuo je predsjednik Mesić.

Glede završetka pregovora u Bruxellesu između Hrvatske i Europske komisije o Protokolu 7 - tehničkoj prilagodbi režima trgovine poljoprivrednim proizvodima - hrvatski predsjednik je rekao da je diplomacija obavila svoj dio posla, te da ono što smo prije imali s nekoliko zemalja sada imamo sa znatno više njih. "Nama se situacija u principu ne mijenja na lošije nego na bolje", ocijenio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Mesić rekao je danas u Ogulinu, odgovarajući na pitanje novinara, da će se ponovno kandidirati na predsjedničkim izborima, i to na listi građana. Istaknuo je kako vjeruje da će iza njegove kandidature stati i više stranaka, uključujući i HNS, u kojem je - nakon što je preuzeo predsjedničku dužnost - "zamrznuo članstvo i postao predsjednikom svih građana Hrvatske".

Na novinarsko pitanje o "nesuglasicama među narodnjacima", odgovorio je da, kao i u svakom braku, u svakoj stranci ima trzavica, ističući kako to ne znači da se "na bilo koji način distancira od HNS-a".

A o glasinama da se neće ponovno kandidirati za predsjednika države, predsjednik Mesić je rekao: "Vjerojatno nekima nije drago da se kandidiram."

(Hina) xvhor ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara