PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO GRADONAČELNIKE ZAGREBA, SARAJEVA I BUDIMPEŠTE

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas gradonačelnike i izaslanika gradova koji su došli na proslavu Dana grada Zagreba, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Republike. L

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić istaknula je da su s predsjednikom Mesićem razgovarali o jačanju suradnje među gradovima Zagrebom, Sarajevom i Budimpeštom koji su inače i gradovi prijatelji.

Gradonačelnik Sarajeva, prof. dr. Muhidin Hamamdžić rekao je kako su s predsjednikom Mesićem razgovarali i općenito o situaciji u regiji, naglasivši da je predsjednik Mesić jedan od najpopularnijih političara u BiH upravo zbog svojih jasno izraženih i dosljednih stajališta, navodi se u priopćenju.

Gradonačelnik Budimpešte, Gabor Demszky kazao je kako Budimpešta ima dva grada prijatelja u ovoj regij - Sarajevo od 1995., i Zagreb od 2001. - te je izrazio želju da Hrvatska, pa i BiH, postanu dijelom EU do kraja ovog desetljeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako su mađarski investitori zainteresirani za ulaganja u Zagrebu i Hrvatskoj, dodavši da je prigodom ovog posjeta Zagrebu s njim došao i jedan od velikih mađarskih investitora, koji se želi informirati o mogućnostima ulaganja.

Uz predsjednika Mesića razgovoru su bili nazočni predsjednik Ureda predsjednika Davor Božinović te savjetnik Predsjednika za unutarnju politiku Igor Dekanić.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara