Predsjednik Mesić primio izaslanstvo hrvatskog konzorcija revizora

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Hrvatskog konzorcija revizora (HKR), priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Izaslanstvo tog novoosnovanog Konzorcija, kojeg čini pet hrvatskih revizorskih tvrtki, izvijestilo je predsjednika Mesića o svojoj želji da zajedničkim djelovanjem postignu kvalitetnije funkcioniranje revizorske aktivnosti, pri čemu su istaknuli svoju namjeru zapošljavanja mladih i perspektivnih ekonomista.

Osim toga, izaslanstvo je upoznalo Predsjednika s njihovim sudjelovanjem u akciji postavljanja spomenika Benediktu Kotruljeviću, hrvatskom i svjetskom ekonomisti iz XV. stoljeća.

Među ostalim, naglasili su kako je u Hrvatskoj izuzetno važno napraviti rječnik ekonomskih naziva za koje kod nas danas nema ekvivalentnih prijevoda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednika Mesića upoznali su i sa svojom namjerom da se uključe u osnivanje računovodstvenog muzeja zajedno s Udrugom Hrvatski računovođa.

U izaslanstvu su bili predsjednik Uprave HKR i direktor Kopun Revizije d.o.o. Vladimir Kopun i član Uprave i direktor Revizije Zagreb d.o.o. Ivan Štimac.

Uz predsjednika Mesića susretu je nazočio savjetnik Predsjednika za gospodarstvo Dubravko Radošević, navodi se u priopćenju Ureda Predsjednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara