Predsjednik Mesić u Požegi proslavio Valentinovo

Predsjednik Stjepan Mesić danas je u Požegi s 90ak bračnih parova, koji su u braku 50 i više godina, proslavio Valentinovo. L

Povjerenje i tolerancija, rekao je predsjednik Mesić, recept su duge i skladne bračne zajednice. Dodao je kako se i sam približava zlatnome piru.

Čestitajući bračnim parovima Valentinovo, predsjednik Mesić uručio je prigodan dar bračnom paru Pavelka - Borislavu i Ani, koji su se vjenčali na današnji dan prije 50 godina, a požeški gradonačelnik Zdravko Ronko darovao je bračni par Ljubić - Zlatu i Đuru, koji su u braku pune 64 godine.

Prije svečane proslave Valentinova u Gradskoj vijećnici održan je tradicionalni prijam za roditelje i njihovih 30-ak novorođenčadi.

Darujući najmlađe Požežane, predsjednik Mesić pohvalio je tu tradiciju Požege, koja svako novorođenče na području grada i okolice pomaže s tisuću kuna. Takav običaj, istaknuo je, trebale bi uvesti i ostale sredine, i tako pokazati skrb o budućnosti Hrvatske, suočene sa sve lošijom demografskom slikom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu posjeta Požegi predsjednik je bio i na svečanom otvorenju cestovnog prijelaza preko željezničke pruge. Ta investicija od četiri milijuna kuna, kako je rečeno, omogućit će kvalitetnije povezivanje sjevernog i južnog dijela grada.

Poslijepodne, kako je najavljeno, predsjednik će sa suradnicima posjetiti područnu školu u Mihaljevcima, te učenike nagrađene u humanitarnoj akciji Plavog telefona "Ni pet ni šest", u kojoj je prikupljan novac za bolesnu majku četvero djece Lidiju Užar. Pokrovitelj te humanitarne akcije je predsjednik Mesić.

Predsjednik Mesić posjetit će i općinsko središte Veliku, gdje se počela ostvarivati kapitalna investicija vrijedna 150 milijuna kuna.

(Hina) xvr yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara