PREDSJEDNIK MESIĆ UPUTIO ČESTITKU IVANU GAŠPAROVIČU

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je čestitku Ivanu Gašparoviču na pobjedi na predsjedničkim izborima u Slovačkoj, doznaje se u utorak iz priopćenja Ureda Predsjednika.

Zaželjevši mu uspjeh u obavljanju dužnosti, predsjednik Mesić je naglasio kako je Slovačka na pragu ulaska u Europsku uniju, ali i da su, kao u svim drugim tranzicijskim državama, građani osjetljivi na mnoge reforme koje se provode.

"Uvjeren sam da ćete u Vašim predsjedničkim aktivnostima znati mudrom i odlučnom politikom dalje jačati europske vrijednosti, ali i razvijati gospodarske, društvene i prirodne potencijale kojima Slovačka raspolaže", kaže se u čestitki.

Predsjednik Mesić je u priopćenju također istaknuo prostornu i povijesnu bliskost Hrvatske i Slovačke, ali je i izrazio uvjerenje kako nas još više povezuje i "zajednička budućnost u ujedinjenoj Europi, za što se Hrvatska nedvosmisleno zalaže".

Hrvatski predsjednik podsjeća Gašparoviča kako su u posljednjih nekoliko godina između Hrvatske i Slovačke uspostavljene mnoge veze i partnerski odnosi, te je izrazio zadovoljstvo što su slovački turisti sve češći gosti na hrvatskom Jadranu jer je "i to primjer kako srednje Europa i Jadran mogu i moraju biti blisko povezani".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je Vama osobno vrlo dobro poznato", kaže se u Mesićevoj čestitki.

"Interes je Hrvatske fizički i simbolički povezati Jadransko more i njegove luke sa srednjom i jugoistočnom Europom, i u tome vidimo i našu konkretnu ulogu u ostvarenju europskog proširenja", dodaje Mesić.

Mesić je na kraju svoje čestitke pozvao novog slovačkog predsjednika da posjeti Hrvatsku.

(Hina) pp/xvk ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara