Predsjednik Sabora primio Patricka Blocha

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u srijedu Patricka Blocha, predsjednika Skupine francuskohrvatskog prijateljstva u francuskoj Nacionalnoj skupštini, priopćila je služba za odnose s javnošću Hrvatskog sabora.

Šeks je izrazio zadovoljstvo sve tješnjom suradnjom i razvojem francusko-hrvatskih odnosa, u čemu i parlamentarna suradnja ima važnu ulogu.

Obje su strane izrazile nadu da će se što prije realizirati posjet predsjednika Sabora na čelu hrvatskog parlamentarnog izaslanstva Francuskoj, što bi trebalo pridonijeti daljnjoj intenzifikaciji bilateralnih odnosa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru razgovora o europskom integracijskom procesu, predsjednik Šeks je naglasio kako Hrvatska visoko cijeni potporu Francuske hrvatskom približavanju EU, kao i konkretnu pomoć u provođenju potrebnih reformi, posebno u pružanju stručne pomoći za usklađivanje domaćeg zakonodavstva s europskim.

Bloch je ocijenio razgovore u Hrvatskom saboru vrlo korisnima, posebno u vidu definiranja buduće suradnje na području ukupnih parlamentarnih odnosa, ali i kulture i znanosti.

Ocijenjeno je kako su i Francuska i Hrvatska suočene sa sličnim zadacima u reorganizaciji državnog ustroja u smislu decentralizacije te jačanja lokalne i regionalne samourpave, a razmjena iskustva i znanja iz toga područja također predstavlja jedan od mogućih vidova suradnje, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara