54.198.78.121 US
 

Predstavljeni Leadership i Mini MBA programi

Piše:
ponedjeljak, 17.5.2004. 15:44
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U HGK Komori Zagreb, danas je predstavljen rad i program Centralno europske liderske inicijative CELI Washington, nevladine udruge osnovane prije točno dvije godine memorandumom američkoga Sveučilišta George Washington te zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta. CELI je obrazovna udruga usmjerena na vladine i nevladine organizacije, poduzeća, poslovne organizacije i nezavisne pojedince centralno-europske regije.

„Za našu regiju je karakteristično da su lideri najdeficitarniji segment te je stoga potrebna edukacija i trening nove generacije lidera uključenih u svjetske procese kako bi cijela regija mogla biti kompatibilna i usklađena sa najrazvijenijim zemljama svijeta, kako u poslovnom tako i u humanitarnom smislu“, istaknuo je u svom izlaganju Dr. Borna Bebek, profesor sa zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta te direktor CELI Washington u Hrvatskoj. Govoreći o važnosti transformativnog vođenja kao vještine donošenja odluka koje vode do osobnog i organizacijskog uspjeha, on je istaknuo kako je CELI Washington do sada školovao tri generacije polaznika odnosno 60 ljudi koji su uglavnom dolazili sa vodećih pozicija hrvatskih organizacija kao što su Vlada Republike Hrvatske, HŽ, HEP, Končar, Franck, Siemens i mnogih drugih državnih tijela ili privatnih poduzeća.

„Ono što CELI nudi je model, stil vođenja temeljen na  'win-win' paradigmi koja kao prirodno stanje stvari shvaća da svi sudionici mogu biti pobjednici i na temelju tog načina vođenja budući lideri su sposobni voditi cijeli sustav i sve njegove dijelove u stanje većeg napretka, blagostanja i više razine demokracije“, naglasio je Bebek.

Mjerenja Sveučilišta George Washington ukazuju na poboljšanje timskoga rada i vođenja za oko 22 posto nakon 32 sata obuke te 27 posto nakon 64 sata obuke iz leadershipa. Znanje leadershipa je praktički primjenjivo utoliko što polaznici komuniciraju brže, bolje i prepoznatljivo na međunarodnoj i lokalnoj razini. Dolazi do standardizacije vlastitih postupaka odlučivanja te usmene i pismene komunikacije.

„Cilj nam je do 2006. godine certificirati između 900 i 1500 istaknutih vođa u centralno-europskoj regiji te posredno educirati i između pet i sedam tisuća vrhunski sposobnih pratećih co-leadera kako bismo u konačnici unaprijedili regionalni civilni i poslovni sustav u skladu sa praksom najrazvijenijih zemalja. Pri tome gajimo viziju prosperitetne i djelotvorne Hrvatske, čvrsto integrirane u poslovno-političku realnost globalno relevantnog svijeta“, istaknula je u svojem izlaganju Dr. Mary Anne Saunders sa Sveučilišta George Washington.

Predstavljeni su i brojni ugledni inozemni i domaći predavači CELI Washington Leadership i Mini MBA programa među kojima izdvajamo Dr. Miomira Žužula, Ministra vanjskih poslova RH, Dr. Velimira Sriću, Gorana Radmana, Dr. Borisa Vujčića, Dr. Davida Costanzu, Dr. Elizabeth Bound Davis i Dr. William Smith.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije