Priveden osumnjičeni ratni zločinac iz Ružića kraj Šibenika

Priveden osumnjičeni ratni zločinac iz Ružića kraj Šibenika
41-GODIŠNJI hrvatski državljanin iz Ružića priveden je u Istražni centar Županijskoga suda u Šibeniku zbog utemeljene sumnje da je u Domovinskom ratu u kninskom zatvoru fizički zlostavljao 37-godišnjega hrvatskog državljanina s drniškog područja, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava.

Policiji je 6. srpnja dojavljeno da je 41-godišnji muškarac, koji je Hrvatsku napustio nakon vojno-redarstvene akcije "Oluje", a trenutačno boravi u Finskoj, došao na drniško područje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je kao pripadnik paravojnih postrojba tzv. republike srpske krajine od 20. travnja do 6. lipnja 1992. godine u kninskom zatvoru, na zaposjednutom području Hrvatske, nekoliko puta zlostavljao 37-godišnjeg pripadnika Hrvatske vojske, koji je od udaraca rukama i nogama teško ozlijeđen i koji je zbog toga 70-postotni trajni invalid.

Prije nego što je u lipnju 1992. razmijenjen kao ratni zarobljenik, ističe se u policijskom priopćenju, hrvatskog su vojnika fizički zlostavljali i ostali pripadnici paravojnih postrojba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara