PULA: VOJNA VJEŽBA "ŠTIT 2003"

Zapovjednik Vojnopomorskog sektora HRMa za sjeverni Jadran kapetan bojnog broda Vinko Papak te zapovjednik vojne vježbe gađanja u zračnom prostoru "Štit 2003" pukovnik Branko Vincelj na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli istaknuli kako ta vježba svake godine predstavlja krunu obuke postrojba protuzračne obrane svih grana Hrvatske vojske. L

Vježba se ove godine održava od danas do 24. listopada na prostoru rta Kamenjaka u Premanturi nedaleko od Pule, a u njoj će sudjelovati 640 časnika, dočasnika i vojnika koji će na Kamenjaku, nakon trenažnih, idućeg tjedna izvršiti i bojna gađanja raketnim i topničkim sustavima.

Proteklih godina mještani su prosvjedovali zbog toga što se vojna vježba održava na prostoru zaštićenog krajolika prirode te su organizatori vojne vježbe o pojedinostima ovogodišnje vježbe izvijestili predstavnike Istarske županije, grada Pule te općina Ližnjan i Medulin. Aktivnosti na samom rtu koordinirati će s predstavnicima javne ustanove "Natura Histrica" koja se skrbi o rtu Kamenjaku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je vježbe ujedno maksimalno zaštiti ekosustav rta Kamenjaka zbog čega će se 'Štit 2003' održati u smanjenom opsegu u odnosu na vježbe održane proteklih godina", rekao je zapovjednik vježbe pukovnik Branko Vincelj i dodao kako su svi sudionici vježbe putem infomaterijala upoznati s posebnostima ekosustava poluotoka, a strogo je ograničeno i kretanje teškim vozilima na prostoru vježbališta.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara