Radnici Dalmatinke nove Polančecu iskazali zahtjev za trenutnom isplatom šest plaća

Radnici Dalmatinke nove Polančecu iskazali zahtjev za trenutnom isplatom šest plaća

KONAČNO su dogovoreni zahtjevi radnika Dalmatinke nove koji su se na današnjem skupu pred tvornicom u Sinju izjasnili ministru gospodarstva Damiru Polančecu kako žele da im šest plaća bude isplaćeno odmah, a daljnje tri u roku od dva mjeseca.

Predsjednica podružnice Nezavisnog sindikata u "Dalmatinki", Iva Radonja, potvrdila je zahtjeve stotinjak radnika koji su se skupili pred tvornicom. Radnici se opet pred ulazom u tvornicu sastaju u petak kako bi saznali rezultate pregovora s ministrom Polančecom, ministricom pravosuđa Anom Lovrin i članovima Uprave Dalmatinke nove koje vode sindikalisti.

Radnici su već najavili kako će u slučaju nepovoljnih rezultata nastaviti štrajk, a ne isključuju druge akcije. Vlasnici tvornice, braća Ladini, nedavno su izjavili za medije kako će proizvodnja započeti čim bude donesena odluka Visokog trgovačkog suda u Zagrebu o obustavi stečaja što se još nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Trgovačkom sudu u Splitu otvoren je slučaj ponovljenog stečajnog postupka, što je potvrdio Zoran Vujanović, pravni zastupnik radnika te napomenuo: "Stečajni sudac Ivan Basić ponovno je imenovao Nataliju Mladineo, bivšu stečajnu upraviteljicu, na istu dužnost u predstečajnom postupku i ona je trebala u roku osam dana podnijeti izvješće treba li ponovno pokrenuti stečaj, no to još nije učinila iako je rok istekao. Ne želim komentirati kašnjenje, rad suda i stečajne upraviteljice"

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara