Radnici šibenskog Autotransporta najavili blokadu prometa u gradu

ZAPOSLENICI šibenskoga prijevozničkog poduzeća "Autotransporta" blokirat će 14. kolovoza promet u Šibeniku od 8,30 do 11 sati s 80 vozila ako se do tada ne počnu uklanjati nepravilnosti zbog kojih trpi i tvrtka i radnici, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare Rade Knežević i Neven Spahija, čelnici Sindikata tog poduzeća.

Oni smatraju nedopustivim to što jedino "Autotransport" ima koncesiju za održavanje lokalnih linija na području grada Šibenika, a "privatni autobusni prijevoznici rade nelegalno, bez koncesije" i zbog toga su im, tvrde, nelojalna konkurencija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikalisti kažu kako privatnici imaju ukupno 46 vozila i samo 20 zaposlenih. Za takvo stanje u lokalnom prijevozu okrivljuju gradske čelnike i Upravu "Autotransporta". Smatraju i da je vodstvo te tvrtke neopravdano ukinulo teretni promet u "Autotransportu". Sumnjaju da se koncesije za prijevoz učenika dodjeljuju mimo zakona i da su neopravdano povlašteni privatni autobuseri te sumnjaju i u način na koji je vlasnikom gradskog kolodvora u Šibeniku postala gradska uprava.

Na konferenciji su kazali kako će o svim tim navodnim nepravilnostima i indicijama izvijestiti državno odvjetništvo i USKOK.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara