Radničko vijeće "Jadrana" d.d. podnijelo kaznenu prijavu protiv uprave

Radničko vijeće hotelskog poduzeća "Jadrana" d.d. u Crikvenici podnijelo je u početku veljače Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv jedanaestero bivših i sadašnjih članova Uprave i Nadzornog odbora te tvrtke, kazali su danas na konferenciji za novinare predstavnici Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma (SSUTH) u "Jadranu".

Kaznenu prijavu, rečeno je, su podnijeli zbog sumnje da su članovi Uprave i Nadzornog odbora svojim odlukama pogodovali vjerovnicima, zlorabili stečaj, utajivali porez, nepropisno vodili poslovne knjige, nesavjesno poslovali, zlorabili položaj i ovlasti, sklapali štetne ugovore, krivotvorili službene isprave te da nisu prijavili počinjeno kažnjivo djelo.

Kaznena je prijava podnesena protiv Ivice Jerčinovića, Gorana Blažića, Vesne Parat, Nikice Kostrenčića, Velimira Šimičića, Berislava Perožića, Šime Grubića, Mirka Mihalja, Roberta Pende, Snježane Sikirić i Zvonka Buškulića.

Predstavnici SSUT-a su, osvrnuvši se na rad drugoga po veličini sindikata u "Jadranu", Sindikata Istre i Kvarnera, ustvrdili da je njihov sindikat jedini vodio pravnu bitku u korist radnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduzeće "Jadran" d.d. opterećeno je višemilijunskim dugovima. Uprava je radnicima koji su se uknjižili na imovinu, odnosno hotele "Jadrana", ponudila nagodbu o isplati njihovih tražbina. Nagodbe su ponuđene u sklopu pokušaja konsolidacije poduzeća te kako bi se mogao prodati dio imovine. Po nagodbi dio novca radnicima bi bio isplaćen, dio pretvoren u dionice, a dio dugova otpisan.

Kako se doznaje u Upravi, nagodbe je do sada potpisalo oko 50 posto radnika.

(Hina) xhšu ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara