54.80.97.221 US
 

Rektorove nagrade primili studenti za najbolje radove na zagrebačkome Sveučilištu

Piše:
utorak, 1.7.2003. 16:16
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

REKTOROVE nagrade za najbolje studentske radove i umjetnička ostvarenja u akademskoj godini 2002./2003. na Sveučilištu u Zagrebu primili su danas studenti toga najvećeg hrvatskog sveučilišta.

Iz ruku rektorice Helene Jasne Mencer studenti su primili 107 Rektorovih nagrada koje se sastoje od plakete s imenima nagrađenih te novčanoga iznosa od tisuću i pol kuna po nagradi. Ako je više studenta, odnosno dva ili tri autora, sudjelovalo u izradi nagrađenoga rada, novčani iznos nagrade dijele ravnopravno.

Dodijeljene su i tri posebne Rektorove nagrade za iznimna ostvarenja u tekućoj akademskoj godini, a radi se o priznanjima-diploma bez novčanoga iznosa.

Rekavši kako joj je posebno zadovoljstvo i ugodna dužnost predati studentima nagrade za najbolje radove i umjetnička ostvarenja, rektorica Mencer istaknula je i nekoliko razvojnih ciljeva koje smatra bitnima za odnos Sveučilišta i studenata.

Tako je poručila studentima da je bitno razvijati partnerski odnos studenata i sveučilišnih nastavnika te povezivati se s europskim sveučilištima, odnosno studentima i nastavnicima.

Po riječima rektorice Mencer, studenti bi se trebali što prije uključiti u znanstveni rad i istraživanja, a bilo bi potrebno uspostaviti i niz mehanizama da bi se ne samo spriječio "odljev mozgova" već i potaknuo "priljev" studenata i nastavnika na Sveučilište.

Kao jedan od bitnih razvojnih ciljeva istaknula je i povećavanje životnoga i radnoga standarda studenata i nastavnika.

Rektoricu je pak posebice zanimalo jesu li, i u kojoj mjeri, studenti svjesni činjenice da je zagrebačko Sveučilište u procesu reforme, odnosno znaju li što je na tome planu do sada učinjeno, što se čini i što će se tek poduzeti.

Za Rektorove nagrade na fakultetima i umjetničkim akademijama zagrebačkoga Sveučilišta prijavljeno je 220 radova od kojih su 202 rada upućeni na Sveučilište između kojih je odabrano 107 najboljih.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije