Rugova i Čović o Kosovu

SASTANAK u Beču značajan je za moju zemlju, za jugoistočnu Europu, kao i za Europsku uniju, NATO i SAD, rekao je predsjednik Kosova Ibrahim Rugova, u uvodnom izlaganju na početku razgovora između predstavnika Srbije i kosovskih Albanaca.

Ocijenio je da su na Kosovu posljednje četiri godine postignuti mnogi rezultati, posebice na području sigurnosti i razvitka Kosova. "Postigli smo velike uspjehe u multietničkoj ravnopravnosti, od deset ministara dvoje nisu albanske nacionalnosti", rekao je Rugova u Beču i izrazio želju da njegova zemlja postane nezavisna te da uđe u članstvo NATO-a i drugih europskih integracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednik vlade Republike Srbije i predsjednik Koordinacijskog centra SCG i Republike Srbije za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović upozorio je Europu i svijet da je Kosovo ključ rješenja i stabilnosti na Balkanu. Rekao je da se Srbija i Crna Gora zuzimaju za potpuno provođenje rezolucije UN-a 1244 "do posljednjeg slova". "Ako se provede ta rezolucija, onda je Srbija i Crna Gora odmah voljna razgovarati o statusu Kosova", rekao je Čović.

"U Beč smo došli razgovarati o životnim gorućim problemima - povratku izbjeglica, pronalaženju nestalih, sigurnosti za nealbansko stanovništvo, prometnoj povezanosti...dok prištinski predstavnici nastoje Kosovo i Metohiju opremiti državnim atributima", rekao je Nebojša Čović u uvodnom izlaganju u Beču na srpsko-albanskim pregovorima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara